Paribas Open: Yonex třikrát mezi čtyřmi nejlepšími

02.05.2013 10:18

Paribas Open: Yonex třikrát mezi čtyřmi nejlepšími

y_-_w(3).jpg

BNP Paribas Open 2013, tenisový turnaj mužů a žen, se pyšní přízviskem „pátý grandslam“. Při letošním 25. ročníku ženské části turnaje se mohla pyšnit také japonská společnost Yonex, která měla mezi nejlepšími čtyřmi singlistkami hned trojnásobné zastoupení!

O trojnásobný zásah do černého se postaraly Caroline Wozniacki (VCORE Xi 100), Angelique Kerber (VCORE Xi 100) a Maria Kirilenko (EZONE Xi 98, PTGP125).

Nejtěžší cestu do semifinále měla přítelkyně ruského tenisty Ovečkina Maria Kirilenko. Po výhrách nad Agnieszkou Radwanskou a Petrou Kvitovou zastavila její smělou cestu turnajovým pavoukem Maria Šarapova.

Druhý semifinálový zápas přinesl dost možná nejlepší tenis na turnaji.

Caroline Wozniacki nevstoupila do zápasu právě šťastně, se čtvrtou nasazenou Angelique Kerber prohrála první sadu 2:6. Ale v zápase, ve kterém si obě tenistky navzájem hned čtrnáctkrát prolomily podání, bylo všechno možné. „Ve třetí sadě jsem vedla 4:1 a měla jsem utkání dovést do vítězného konce, ale Caroline je velká bojovnice,“ velmi sportovně ocenila Angelique Kerber svou soupeřku, která po tvrdém dvou a půl hodinovém boji zvítězila 2:6, 6:4 a 7:5.

„Postup do třetího finále na tomto turnaji si opravdu užívám, je to něco fantastického. Už v minulosti jsem tu měla skvělé výsledky a letos se mi podařilo na tyto úspěchy navázat,“ uvedla Caroline Wozniacki na tiskové konferenci po semifinálovém zápase.

Ve finále sice Wozniacki nestačila na Marii Šarapovou, ale po předloňském vítězství letos na turnaji v Indian Wells ve finále – to je výsledek, který určitě není k zahození!

 

Zpět

Vyhledávání

Vypletaci servis Jilemnice +420 733 129 675