Angelique Kerber novou světovou jedničkou!

15.09.2016 18:33

Angelique Kerber novou světovou jedničkou!

 

snímek_obrazovky_2016-02-05_v 16.00.29.png

Angelique Kerber (VCore Si 100, POLYTOUR FIRE 120) dosáhla dalšího důležitého milníku své kariéry – po oficiálním pondělním přičtení bodů z US Open se stane novou světovou jedničkou.


Po 186 týdnech sesadila z trůnu královnu tenisu Serenu Williams, která kvůli semifinálové prohře Karolínou Plíškovou klesne na druhé místo žebříčku WTA.


Levoruká hráčka se stala po Steffi Graf historicky druhou německou tenistkou, které se podařilo dosáhnout na nejvyšší příčku žebříčku.

Cesta Angelique Kerber grandslamovým turnajem US Open byla poměrně hladká. Až do finálového utkání prošla bez ztráty setu, o jediný set ji až ve finále připravila právě Karolína Plíšková. 
Svoji vynikající formu z olympiády tak potvrdila poražením hráček zvučných jmen, jako jsou Petra Kvitová nebo Caroline Wozniacki. Právě poslední jmenovanou Kerber porazila v semifinále jednoznačně 6:4 a 6:3.


Finále už tak snadnou záležitostí nebylo. Angelique Kerber však nakonec korunovala svou životní sezónu výhrou nad Karolinou Plíškovou 6:3, 4:6 a 6:4.


Spolupráce Angelique Kerber a firmy Yonex trvá již od jejich juniorských let. 
Německá hráčka známá pro své razantní a silové pojetí hry zažívá sezónu snů, která jde ruku v ruce se změnou rakety a s novým typem výpletu – VCore Si 100 + POLYTOUR FIRE 120. Rok 2016 začal první grandslamovou výhrou na Australian Open 2016. Následoval postup do finále Wimbledonu, kde jí porážku z australského turnaje oplatila Serena Williams. Dalším úspěchem osmadvacetileté rodačky z Brém byla stříbrná medaile z olympijských her v Rio de Jaineru.


Sečteno a dvakrát podtrženo – 12. září 2016 se Angelique Kerber stala novou světovou jedničkou, historicky sedmou ženou sponzorovanou firmou Yonex, která dosáhla na pozici nejlepší tenistky světa.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Vypletaci servis Jilemnice +420 733 129 675